Kustjägardagen 12-13 september 2020 - flyttas till senare tillfälle!

Kustjägardagen 12-13 september 2020 - flyttas till senare tillfälle!

Styrelsen har värderat bestämmelser och restriktioner kring genomförandet av Kustjägarhelgen den 12-13 september. Vår utgångspunkt har varit att hitta alla möjligheter att genomföra helgen.

Folkhälsomyndigheten kommer inte att rekommendera att begränsningen på 50 personer släpps. Det har snarare blivit mer tydligt att kravet kvarstår. Ett exempel är konserter som fått ställas in trots att de maskerats som middagar.

Regeringens förordning är tydlig och säger bland annat:
” Som vid tidigare beslut är det ingen allmän rekommendation, utan ett skarpt beslut av regeringen. Förbudet är straffsanktionerat. Den som ändå anordnar en sådan sammankomst eller tillställning riskerar böter eller fängelse upp till sex månader. Polisen kan också upplösa en sammankomst som strider mot förordningen.”

Vi har värderat riskerna både för våra medlemmar, eventuell medial och juridisk påföljd i perspektivet av både sammankomsten i sig själv och eventuell konsekvens vid smittspridning.

Sammanväger man alla fakta, både de som talar för en planerad träff och de som talar för att skjuta upp träffen, blir beslutet tyvärr att vi inte under rådande omständigheter kan genomföra Kustjägarhelgen utan tvingas skjuta på träffen tills gällande restriktion hävs. Vi kan inte riskera rättsliga påföljder för dem som deltar som arrangörer och inte heller riskera hälsan hos våra medlemmar.

Styrelsen återkommer med mer information i det fall en kustjägarhelg kan arrangeras i nära tid.
 
Styrelsen för Sällskapet Kustjägarveteraner och Förbundet Kustjägarna.