Föredrag Göteborg 27 november 2018! Operation Atalanta - Adenviken

Foto: Niklas Ehlén. Försvarsmakten.

Foto: Niklas Ehlén. Försvarsmakten.

Operation Atalanta - Adenviken


Kustjägarveteranerna i Göteborg och Förbundet Kustjägarna i samarbete med Försvarsutbildarna bjuder till föredrag i Bohussalen vid Göteborgs Garnison (Kärringberget) den 27/11 kl 1800. Operation Atalanta - erfarenheter från uppdraget.


Pirater har varit ett stort hot mot båtar och fartyg kring Adenviken sedan i början av 2000-talet. Mot bakgrund av det genomförs Operation Atalanta av EU Naval Force, förkortat EU Navfor. Det är EU:s marina militära styrka, men även andra länder än EU:s medlemsstater bidrar till insatsen. Sverige har bidragit med fem förband till Operation Atalanta: ME 01, ME 02, ME 03, ME 04 och under 2017 ME 05.  Det femte svenska bidraget var verksamt under 2017.

Program:
18.00. Kapten Magnus Augustinsson har deltagit i två missioner i Adenviken och börjar med att berätta om sina upplevelser.
18.45 (cirka). Fikapaus
19.00. Kapten Johannes Kinghed deltog i den senaste svenska operationen och fortsätter med att berätta om sin tid vid Operation Atalanta.

Vi räknar med att vara klara runt 20.00

Anmälan senast 19 november. Anmälan ska innehålla namn, personnummer och medborgarskap. Detta för att kunna ordna tillträde till garnisonens område. Anmälan skickas till kansliet@kustjagarna.se.

Frågor kan besvaras av kansliet eller av vår man i Göteborg
Stefan Börjesson - stefan@kobacka.se.

Medlemsavgift.png